UPDATE: Royal Thai Immigration Commander beveelt hardhandig optreden tegen ‘buitenlandse maffia’ in Phuket

Phuket -

Een prominente commandant van de Royal Thai Immigration heeft opdracht gegeven tot hardhandig optreden tegen de 'buitenlandse maffia' in Phuket nadat zes buitenlanders, waaronder Indiase en Russische staatsburgers, immigratieambtenaren hadden aangevallen.

Onze eerdere verhalen:

Twee immigratieambtenaren raakten gewond nadat ze werden aangevallen door een buitenlandse man terwijl ze op zoek waren naar een andere gezochte Indiase man in een villa in Thalang.

Meerdere buitenlanders hebben een levenslang verbod gekregen na een incident waarbij verschillende immigratieambtenaren gewond raakten toen de buitenlanders probeerden te voorkomen dat immigratieambtenaren een huiszoekingsbevel uitvaardigden op een terrein om een ​​gezochte Indiase staatsburger te zoeken en te arresteren.

Agenten arresteerden in totaal zes buitenlanders, waaronder de heer NIKHIL, een Indiaan, omdat hij immigratieambtenaren had aangevallen en hen had belet hun taken uit te voeren. Drie buitenlanders werden ook gearresteerd omdat ze de geldigheidsduur van hun wettelijke visum hadden overschreden.

Nu voor de update:

De hoofdluitenant-generaal Itthiphon Itthisarnronnachai van het Royal Thai Immigration Bureau bezocht Phuket na het incident. Hij moedigde wetshandhavers aan die gewond waren geraakt nadat ze in Thalang waren aangevallen door zes Indiase mannen.

Luitenant-generaal Itthiphon zei dat buitenlanders die de Thaise wetten niet respecteren, moeten worden gedeporteerd, vooral als ze agressief zijn en een bedreiging vormen voor het land. Itthiphon voegde eraan toe dat alle buitenlandse criminelen uit Phuket en Thailand zouden worden verwijderd.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.