De winter begint volgende week in Thailand, minder koud dan vorig jaar

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De Meteorologische Afdeling zal begin volgende week het begin van de winter bekendmaken, wat ongeveer twee weken later is dan normaal. Deze vertraging is te wijten aan de aanhoudende zwakke koele wind en een verwachte mildere temperatuurtrend.

De heer Somkhuan Tonjan, directeur van de Meteorologische Observatiedivisie van de Thaise Meteorologische Afdeling, verklaarde dat de regenval in de noordelijke delen van het land zou aanhouden als gevolg van de afnemende koele wind, terwijl Bangkok naar verwachting oostelijke en zuidoostelijke winden zal ervaren samen met hogere windsnelheden. vochtigheidsniveaus.

Gedurende deze week zullen matig koude winden de noordelijke regio's omhullen, wat leidt tot koelere temperaturen in het noordoosten. In sommige gebieden kan het regenen voordat het geleidelijk afneemt. De Meteorologische Dienst zal waarschijnlijk begin volgende week de officiële aankondiging doen van het begin van de winter.

In Thailand wordt aangenomen dat de winter is aangebroken als de laagste temperatuur onder de 23 graden Celsius blijft. Afgezien van de uitgestelde start zei de heer Somkhuan dat deze winter relatief minder koud zou zijn dan normaal. De koudste periode is naar verwachting van begin december tot eind januari, met een gemiddelde temperatuur van 21 tot 22 graden Celsius.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.