Het Thaise kabinet geeft Taiwanese en Indiase toeristen visumvrije toegang tot Thailand

nationaal —

Premier Srettha Thavisin maakte dinsdag bekend dat Thailand 30 dagen visumvrije toegang zal verlenen aan toeristen uit India en Taiwan, naast de huidige bestaande landen, in een poging het toerisme te stimuleren.

Premier Srettha, aangekondigd na de kabinetsvergadering op 31 oktober, zei dat het beleid van kracht zal zijn vanaf 10 nov tot 10 mei 2024, om meer toeristen aan te trekken sinds het hoogseizoen in aantocht is.

Eerder keurde de Thaise regering dit goed Russische toeristen om maximaal 90 dagen, verhoogd van 30 dagen, te verblijven in een visumvrij programma. De uitvoering van deze uitbreiding staat gepland van 1 november tot en met 30 april 2024.

Srettha zei dat de aankomsten uit India en Taiwan de laatste tijd relatief hoog zijn. Met dit programma mogen ze 30 dagen in Thailand verblijven.

Volgens rapporten zijn Indiase bezoekers dit jaar de vierde grootste markt voor toerisme in Thailand geworden, met ongeveer 1.2 miljoen aankomsten, na Maleisië, China en Zuid-Korea.

Ook het inkomende toerisme uit India vertoont groei, gedreven door de toegenomen aandacht van luchtvaartmaatschappijen en horecaketens die zich op deze markt richten.

In In september van dit jaar heeft het Thaise kabinet Chinese en Kazachstaanse toeristen toestemming gegeven om visumvrij binnen te komen, ook om het toerisme te stimuleren.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.