Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: buitenlandse man valt immigratieambtenaren aan en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 23 oktober 2023 tot en met zondag 29 oktober 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Het beroemde vuurloopritueel werd gehouden op het Phuket Vegetarisch Festival.

De vegetarische straatprocessie op zondag (22 oktober) werd gehouden bij de Kathu Chinese Shrine, het oudste Chinese heiligdom in Phuket.

Tot volgend jaar Vegetarisch Festival!

2. Het Phuket Vegetarische Festival eindigde met een miljoen knallers. Volgend jaar is het festival van 3 oktoberrd tot oktober 11th2024.

3. Een gezochte man in Pattaya werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket.

Een gezochte Nieuw-Zeelander werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat hij vijftien jaar geleden uit Thailand was ontsnapt en besloot het risico te nemen terug te keren.

Er wordt aangenomen dat Freeman dacht dat, aangezien er zoveel tijd was verstreken sinds het incident, hij onder een nieuw paspoort kon terugkeren en de toegang niet zou worden ontzegd.

4. Twee immigratieambtenaren raakten gewond nadat ze werden aangevallen door een buitenlandse man terwijl ze op zoek waren naar een andere gezochte Indiase man in een villa in Thalang.

Meerdere buitenlanders hebben een levenslang verbod gekregen na een incident waarbij verschillende immigratieambtenaren gewond raakten toen de buitenlanders probeerden te voorkomen dat immigratieambtenaren een huiszoekingsbevel uitvaardigden op een terrein om een ​​gezochte Indiase staatsburger te zoeken en te arresteren.

De Phuket Express merkte op dat de immigratieambtenaren van Phuket niet hebben geïdentificeerd wie specifiek een levenslang verbod kreeg om Thailand binnen te komen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.