Ambtenaren van Phuket waarschuwen vermeende reuzenschelpenverzamelaars

Phuket -

Ambtenaren hebben gewaarschuwd dat de reuzenschelp een beschermde soort is Thailand nadat ze klachten hadden ontvangen dat mensen dat wel waren verzamelen Reuzeschelpen op een strand in Patong.

Dat vertelde het Phuket Marine Resources Conservation Centre aan de Phuket Express op zondag 29 oktoberth) inspecteerden ze Tri Trang Beach nadat ze door een bezorgde burger waren geïnformeerd dat mensen tijdens eb reuzenschelpen verzamelden en vernietigden. De reuzenschelp is een van de beschermde soorten van Thailand.

Ambtenaren hebben tijdens hun inspectie echter geen verzamelaars aangetroffen. Ze maken de lokale bevolking bekend dat de mosselen een beschermde soort zijn en erg belangrijk zijn voor het lokale mariene ecologische systeem dat in stand moet worden gehouden.

Iedereen die Giant Clams verzamelt, bezit, koopt of verkoopt, kan een gevangenisstraf van maximaal vier jaar krijgen of een boete van maximaal 40,000 baht of beide.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.