Tijgers, olifanten en apen genieten van pompoentraktaties voor Halloween in het Wildlife Rescue Center

PERSBERICHT:

Pompoentraktaties staan ​​deze Halloween op het menu voor een aantal van de vele dierenbewoners van een enorm natuurreddingscentrum in Thailand. 

Op foto's vrijgegeven door Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) zijn tijgers, primaten en olifanten te zien die zich tegoed doen aan de griezelige lekkernijen.

Medewerkers en vrijwilligers van het reddingscentrum hebben de handgesneden pompoenen aangepast aan elke soort. Groentenminnende dieren zoals olifanten aten de hele pompoen, terwijl bij andere dieren zoals otters en gibbons de pompoenen werden uitgesneden en gevuld met hun favoriete lekkernijen.

Als een van de grootste natuurreservaten van Zuidoost-Azië is WFFT al meer dan twintig jaar bezig met het redden, rehabiliteren en vrijlaten van wilde dieren. Het centrum biedt een forever home voor degenen die helaas niet in staat zijn terug te keren naar het wild, en zorgt momenteel voor meer dan 800 dieren verspreid over het 200 hectare grote beboste land.

Inbegrepen in de afbeeldingen zijn geredde dieren:

  • Gan Da, de Aziatische olifant, werd in 2017 gered uit de trekkingindustrie. Ze pakte de pompoen op met haar slurf en verspilde geen tijd om het lekkers in één keer op te kauwen.

  • Maruay, een Bengaalse tijger, werd vorig jaar gered uit de dierentuin van Phuket. Voorzichtig tilde hij met zijn tanden het deksel van de uitgesneden pompoen op, zodat hij bij de smakelijke snacks kon komen.

  • Mee Mee, een Bengaalse tijger, werd vorig jaar gered uit de dierentuin van Phuket. Ze hield zich niet in en vernietigde speels de pompoen.

  • Pick en Nick, mannelijke withandgibbons, beiden wezen en gered uit de illegale handel in wilde dieren. Zij reageerden anders: ze leken eigenlijk een beetje bang voor de pompoen en onderzochten hem heel zorgvuldig!

  • Nu Deng, een langstaartmakaak gered uit de dierenhandel. Deze “brutale aap” pakte snel de pompoen op en rende weg van haar troep om het lekkers helemaal voor zichzelf te houden.

  • Pablo en Max zijn gewone zijdeaapjes die uit de dierenhandel zijn gered.

  • Olé de koe, die als kalf werd gered nadat hij was aangevallen en permanent getekend door een roedel honden.

  • Otters, waaronder Ozzy en Julia. Ze genoten van een uitgesneden pompoen gevuld met vis.

Over Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT)

WFFT is een van de grootste dierenreservaten van Zuidoost-Azië en zorgt voor meer dan 800 dieren. Het reservaat redt en rehabiliteert wilde dieren en biedt een voor altijd thuis aan degenen die niet veilig kunnen worden teruggezet in het wild. Het reservaat herbergt momenteel meer dan 60 diersoorten, waaronder 24 olifanten, 9 tijgers en meer dan 300 primaten. De liefdadigheidsinstelling richt zich ook op het vergroten van het bewustzijn over natuurbehoud en uitbuiting van dieren door toeristen en lokale gemeenschappen voor te lichten over de urgente problemen waarmee dieren vandaag de dag worden geconfronteerd.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.