Verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken over het lot van Thaise staatsburgers die op onmenselijke wijze zijn gedood, gewond en ontvoerd als gevolg van het conflict in Israël en Gaza.

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Tijdens een recente bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd een videoclip vertoond van een slachtoffer, vermoedelijk Thais, dat op onmenselijke wijze werd vermoord. Dergelijke gruwelijke brutaliteit heeft niet alleen onder de Thais, maar ongetwijfeld over de hele wereld een gevoel van verontwaardiging teweeggebracht.

Het ministerie keurt het vertonen van dergelijke beelden af, omdat dit niet het juiste respect en de nodige aandacht voor de overledene en zijn familie oplevert.

Het ministerie veroordeelt het doden van onschuldige burgers, ongeacht hun nationaliteit, door welke groepering dan ook en om welke reden dan ook.

Het ministerie spreekt zijn diepe droefheid uit over het feit dat het conflict ertoe heeft geleid dat 32 Thaise staatsburgers het leven hebben verloren, 19 gewond zijn geraakt en 19 zijn ontvoerd (per 28 oktober 2023) en herhaalt zijn oproep tot de onmiddellijke vrijlating van alle gijzelaars en alle gedetineerde staatsburgers.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.