Twee immigratieambtenaren raakten gewond toen ze een gezochte buitenlander probeerden te arresteren

Phuket -

Twee immigratieambtenaren raakten gewond nadat ze werden aangevallen door een buitenlandse man terwijl ze op zoek waren naar een andere gezochte Indiase man in een villa in Thalang.

De provinciale politiecommandant van Phuket, generaal-majoor Sermphan Sirikong, vertelde de Phuket Express dat op donderdag (26 oktober)th), gingen Phuket Immigration Officers en de Phuket Tourist Police naar een luxe villa in de buurt van Bang Tao Beach met een arrestatiebevel van de Phuket Kwaeng Court tegen een Indiase man wegens bedreigingen aan het adres van anderen.

Aanvankelijk vonden ze de gezochte Indiase man niet, van wie ze dachten dat hij zich in de villa verstopte. Toen kwam er een 30-jarige Russische man tevoorschijn, die na een routinecontrole van zijn paspoort bleek dat hij de toegestane verblijfsduur had overschreden. Hij werd naar het politiebureau van Cherng Talay gebracht om te worden behandeld voor deportatie.

Vier andere immigratieambtenaren waren nog in de villa toen een andere onbekende buitenlandse man naar buiten kwam met een honkbalknuppel. Hij viel de agenten om onbekende redenen aan en verwondde twee immigratieambtenaren. Daarna werden ongeveer dertig officieren van de Speciale Wapens en Tactiek ter plaatse geroepen om de villa te beveiligen. De gezochte Indiase man werd uiteindelijk gearresteerd, samen met vijf andere buitenlanders die bij het incident betrokken waren, van wie sommigen naar verluidt de toegestane verblijfsduur overschreden hadden.

Generaal-majoor Sermphan Sirikong vertelde de Phuket Express dat ze nog steeds onderzoeken uitvoeren, waarvan de details op dit moment niet konden worden onthuld. Hierin stonden de namen van de verdachten.

Het raadselachtige verhaal ging viraal op sociale media en de situatie wordt nog steeds beoordeeld door immigratieambtenaren.

Dit is een ontwikkelingsverhaal.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.