Verdachte gearresteerd op de luchthaven van Phuket wegens het naar verluidt openen van bankrekeningen voor oplichters

Phuket -

Een verdachte die in Bangkok werd gezocht, werd gearresteerd in de internationale terminal van Phuket International Airport nadat hij naar verluidt bankrekeningen had geopend voor online oplichters.

Phuket Immigration Officers op Phuket International Airport vertelden aan de Phuket Express dat ze eerder deze week een verdachte hadden gearresteerd in de vertrekhal van de internationale terminal.

Hij is een gezochte verdachte van het Phra Khanong Strafhof in Bangkok. Hij wordt beschuldigd van het openen van bankrekeningen die anderen kunnen gebruiken voor online criminele activiteiten, fraude en het importeren van valse informatie in computersystemen, waardoor andere schade wordt aangericht. In de Thaise media worden dit vaak paardenaccounts genoemd.

De Phuket Express merkte op dat de details van de verdachte niet door agenten waren vrijgegeven.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.