Verken Thailand dit koele seizoen via het treintoerisme

PERSBERICHT:

Bangkok, 25 oktober 2023 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd Thaise en buitenlandse toeristen uit te nodigen om Thailand tijdens dit koele seizoen te verkennen door met de 'drijvende trein' en de gerenoveerde KIHA 183-treinen van Bangkok naar nabijgelegen attracties te rijden, waaronder het grootste stuwmeer van Thailand, de kleurrijke bloemenvelden , historische gebieden en lokale evenementen en festivals.

Spoortoerisme wordt in Thailand steeds populairder als een milieuvriendelijke en duurzame manier van reizen, en de State Railway of Thailand (SRT) heeft door de jaren heen speciale programma’s voor spoortoerisme uitgevoerd.

Berijd een 'zwevende trein' over het grootste stuwmeer van Thailand!

Dit seizoen keert het populaire jaarlijkse programma 'Rot Fai Loi Nam' (drijvende trein) terug met 24 dagtochten elke zaterdag en zondag, van november dit jaar tot januari volgend jaar, behalve op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. De eerste reis is op zaterdag 4 november en de laatste reis op zondag 28 januari.

De reis begint bij het Hua Lamphong Station in Bangkok en stopt ongeveer 20 minuten boven de Pasak Jolasid Dam in Lop Buri – het grootste stuwmeer van Thailand – zodat toeristen van het landschap kunnen genieten en foto's kunnen maken. Toeristen hebben dan vijf uur vrije tijd om rond de dam te lopen of de nabijgelegen bloemenvelden te bezoeken, voordat ze aan de terugreis beginnen.

De ticketprijzen voor de retourreis bedragen 500 Baht en 590 Baht per persoon in rijtuigen met airconditioning en 330 Baht per persoon in reguliere rijtuigen. Voor groepsreizen kan een privéspoorwagen worden gecharterd.

Berijd een KIHA 183-trein voor een beperkte reis van één dag of een nacht!

Er worden tussen november en december 14 tourprogramma's aangeboden, waaronder 12 eendaagse reizen en twee overnachtingen.

Op 4 en 5 november en 2 en 3 december staat een eendaagse reis gepland om de charmes van het stroomgebied van de Bang Pakong-rivier, de kleurrijke celosia-velden en Paed Riw stad (de oude naam voor Chachoengsao).

Op 25 en 26 november en 9 en 10 december neemt de eendaagse reis passagiers mee om te genieten van de prachtige chrysanten- en zonnebloemvelden, een schilderachtige 'drijvende trein'-rit en een magische zonsondergang in Saraburi en Lop Buri.

Voor toeristen die zich graag in traditionele Thaise klederdracht willen kleden om historische gebieden te bezoeken, zijn er op 16 en 17 december twee eendaagse excursies naar het Bang Rachan-park in Sing Buri en op 23 en 24 december nog twee eendaagse excursies naar het King Narai-paleis in Lop Buri. 2023 december. Beide routes brengen passagiers ook naar kleurrijke bloemenvelden en de Glorious of Ayutthaya Fair XNUMX.

Voor toeristen die graag een nachtje willen doorbrengen, is er op 11 en 12 november een nachtelijke reis naar Prachin Buri met de nadruk op de oude stad Si Mahosot en de kosmosvelden bij het uitkijkpunt Pha Hin Son, en nog een reis naar Chon Buri met margriet- en hortensiavelden. Jomtien Beach en het nachtleven van Pattaya op 18-19 november.

Elke reis is beperkt tot 200 passagiers en kost 1,499 Baht per persoon voor een eendaagse reis en 3,999 Baht per persoon voor een nachtelijke reis.

Reserveringen kunnen worden gemaakt op treinstations in het hele land en via het D-Ticket-systeem www.dticket.railway.co.th. Meer informatie is 24 uur per dag beschikbaar via de SRT-hotline 1690.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.