Omura-walvis waargenomen in Phang Nga – VIDEO

Phang Nga-

Een Omura-walvis werd gespot in het Surin National Park in het Khura Buri-district.

Op Facebook is door Nawa Bintea een videoclip over de walvis geplaatst. Donderdag (26 oktober) voer een boot door het gebied van het Surin Nationaal Parkth) toen de Omura-walvis voor de boot tevoorschijn kwam. Medewerkers van Surin National Park zeiden dat de Omura-walvis hier zelden wordt gezien.

De Omura-walvis werd twintig jaar geleden voor het eerst ontdekt door de Japanse wetenschapper Hideo Omura en werd vervolgens naar hem vernoemd. De soort wordt met uitsterven bedreigd en staat in Thailand op de lijst van beschermde diersoorten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.