UPDATE: Gezochte Nieuw-Zeelander gearresteerd in Phuket na 15 jaar afwezigheid, had drugslasten uit Pattaya

Phuket -

Een gezochte Nieuw-Zeelander werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat hij vijftien jaar geleden uit Thailand was ontsnapt en besloot het risico te nemen terug te keren.

Ons vorige verhaal:

Een gezochte man in Pattaya werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket.

Nu voor de update:

De immigratiedienst van Phuket heeft donderdag (26 oktober) meer details over de zaak vrijgegeven. De verdachte werd later alleen geïdentificeerd als de heer Freeman, 40, met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit. Hij arriveerde op Phuket International Airport in de internationale terminal vanuit Singapore.

Freeman werd tijdelijk vrijgelaten nadat het provinciale gerechtshof van Pattaya vijftien jaar geleden, ongeveer in 15, een bevel had uitgevaardigd waarbij hem borgtocht werd opgelegd. In het gerechtelijk bevel was bepaald dat hem het land niet mocht verlaten. Hij werd beschuldigd van illegaal bezit van categorie 2008-drugs.

Phuket Immigration merkte op dat er geen details in het biometrische systeem voorkomen dat Freeman het land had verlaten en vermoedelijk illegaal een natuurlijke landgrens had overschreden en in of rond 2008 was gevlucht.

Er wordt aangenomen dat Freeman dacht dat, aangezien er zoveel tijd was verstreken sinds het incident, hij onder een nieuw paspoort kon terugkeren en de toegang niet zou worden ontzegd. Phuket Immigration nam hem echter in hechtenis vanwege zowel de eerdere aanklachten als omdat hij kennelijk het land was ontvlucht terwijl hij op reis was. borgtocht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.