Het Thaise ministerie van Binnenlandse Zaken keurt officieel de sluitingstijd van de bar om 4 uur goed, gebieden worden aangespoord om individueel toestemming te vragen

nationaal —

Het Thaise ministerie van Binnenlandse Zaken heeft woensdag de verlenging van de sluitingstijd voor nachtelijke uitgaansgelegenheden goedgekeurd van oorspronkelijk 2 uur naar 4 uur.

Traisulee Traisornkul, secretaris-generaal van het ministerie, maakte op 25 oktober bekend dat het ministerie van Binnenlandse Zaken toestemming heeft verleend om de openingstijden van het Thaise nachtleven te verlengen tot 4 uur. Dit besluit komt nadat het kabinet dinsdag een voorstel heeft goedgekeurd om uitgaansgelegenheden twee uur extra te laten draaien om de binnenlandse economie te stimuleren.

Traisulee voegde eraan toe dat het initiatief tot doel heeft het toerisme en de bestedingen tijdens het hoogseizoen te stimuleren. Met betrekking tot de gebieden waar de uitbreiding zal worden toegepast, verklaarde Traisulee dat alle gebieden met toeristisch potentieel individueel een uitbreiding mogen aanvragen als ze voldoen aan de gespecificeerde voorwaarden van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die nog moeten worden vrijgegeven.

Ze zei verder dat het ministerie de gebieden niet zelf wilde uitkiezen om claims van discriminatie te voorkomen.

“Als een gebied of provincie bereid en in staat is om te voldoen aan de voorwaarden die het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt, kunnen zij via het ministerie een verzoek indienen. De premier zal vervolgens de goedgekeurde gebieden bekendmaken op basis van hun gereedheid”, zei mevrouw Traisulee.

De exacte omstandigheden zijn echter niet openbaar gemaakt.

De uitbreiding zal tijdens de volgende kabinetsvergadering aan een definitieve beoordeling worden onderworpen. Vervolgens zal de minister van Binnenlandse Zaken het initiatief onderschrijven voordat het in de Koninklijke Staatscourant wordt gepubliceerd.

Sommige leden van het Thaise parlement hebben echter aangedrongen op strengere wetten en meer onderzoek voordat er verlengingen plaatsvinden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.