Thai Cabinet Bridges maakt een vakantiegat om van het nieuwe jaar een vierdaagse vakantie te maken

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het kabinet heeft een wijziging goedgekeurd van de komende nieuwjaarsvakantieperiode, die een dag eerder begint, effectief van 29 december tot en met 1 januari. Overheidsinstanties kunnen overwegen hun kantoren open te houden als de nieuw aangekondigde feestdag hun dienstverlening verstoort.

Volgens regeringswoordvoerder Chai Wacharonke heeft het kabinet op 30 december 2024 ook een extra officiële feestdag voor overheidsinstanties goedgekeurd, waardoor ambtenaren volgend jaar een vakantieperiode van 5 dagen kunnen hebben.

Overheidsinstanties wordt gevraagd te overwegen of de nieuw aangekondigde vakantieperioden hun activiteiten en diensten zullen beïnvloeden, en hun sluitingsdata dienovereenkomstig aan te passen om de impact te minimaliseren.

Het kabinet heeft ook staatsbedrijven, de Bank of Thailand en het Ministerie van Arbeid de opdracht gegeven om te overwegen de nieuwe feestdagen in te voeren in overeenstemming met de gerelateerde wetten, waardoor de nieuwe feestdagen van toepassing zouden kunnen worden op staatsbedrijven, financiële instellingen en particuliere bedrijven.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.