Zeeschildpad gered nadat hij vast kwam te zitten in een net in Phang Nga

Phang Nga-

Een groene zeeschildpad werd gered nadat hij vastzat in een visnetdoos in het Surin National Park in het Khura Buri-district.

Medewerkers van het Surin National Park vertelden dat dinsdag (24 oktober) aan de Phuket Expressth) Terwijl ze patrouilleerden in het nationale parkgebied, vonden ze drijvende visuitrusting. In de netdoos vonden ze een grote groene zeeschildpad. De zeeschildpad werd uit het net gered en veilig terug in zee vrijgelaten

De reddingsteams zeiden dat groene zeeschildpadden tot 200 kilogram kunnen wegen en 80 jaar oud kunnen worden. Het voedsel bestaat uit zeewier en kwallen. Helaas eten ze soms plastic omdat het op kwallen lijkt. Wanneer plastic in een visnetdoos vastzit, kan het de schildpadden aantrekken, denkend dat het een kwal is, maar komt vervolgens vast te zitten in de visnetdoos.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.