Politie zoekt gevangene ontsnapt uit Nakhon Si Thammarat-ziekenhuis

Nakhon Si Thammarat, Zuid-Thailand–

De politie is op zoek naar een Thaise gevangene die ontsnapte terwijl hij werd behandeld in een ziekenhuis in Nakhon Si Thammarat.

Het Department of Corrections publiceerde eerder deze week een aankondiging over de ontsnapping. Ze verklaarden dat de gevangene de heer Chaowalit Thongduang is, 37 jaar oud. Hij is veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf in de provinciale gevangenis van Phatthuang wegens diefstal en vuurwapenmisdrijven. Hij werd later overgebracht naar de provinciale gevangenis van Nakhon Si Thammarat nadat hij werd beschuldigd van maffia-achtige activiteiten in de gevangenis. Hij zit nu al bijna een jaar gevangen.

Het Department of Corrections werd eerder deze week door de provinciale gevangenis van Nakhon Si Thammarat op de hoogte gebracht dat de gevangene werd behandeld voor tandheelkundig werk in het Maharaj Nakhon Si Thammarat-ziekenhuis. Hij zou flauwgevallen zijn en tijdens zijn tandheelkundige werkzaamheden in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, maar 's nachts uit het ziekenhuis zijn ontsnapt.

Het Department of Corrections biedt 100,000 baht aan iedereen die details geeft die leiden tot de arrestatie van de ontsnapte gevangene.

Het Department of Corrections bracht later op dinsdag (24 oktober) nog een aankondiging uit. In de aankondiging stond dat de provinciale gevangeniscommandant van Nakhon Si Thammarat en drie officieren in de gevangenis zijn overgebracht naar het Department of Corrections, terwijl een onderzoek wordt voortgezet naar hoe de gevangene uit het ziekenhuis is ontsnapt en of hij hulp heeft gehad.

De commandant van de provinciale gevangenis van Surat Thani zorgt nu voor de provinciale gevangenis van Nakhon Si Thammarat.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.