Vier Thaise steden erkend onder de 100 bestemmingen wereldwijd vanwege ‘verhalen over goede praktijken’

PERSBERICHT:

Vier steden in Thailand, waaronder Hua Hin (in Prachuap Khiri Khan), Mueang Kao Sukhothai, Khlong Thom (in Krabi) en Nan Old City, zijn opgenomen in de “2023 Green Destination Top 100 Stories” vanwege voorbeeldige praktijken op het gebied van bestemmingsbeheer richting een verantwoord toekomstig toerisme.

De Green Destination Top 2023 Stories 100, georganiseerd door de Green Destinations Organization, omvat zes categorieën: bestemmingsbeheer, natuur en landschap, milieu en klimaat, cultuur en traditie, bloeiende gemeenschappen en zakendoen en marketing.

De verhalen van Khlong Thom, Nan Old City en Hua Hin werden vermeld in de categorie Milieu en klimaat, terwijl het verhaal van Mueang Kao Sukhothai werd vermeld in de categorie Natuur en landschap.

In de editie van 2022 werden ook goede praktijkverhalen van Thaise steden, waaronder Huai Pu Keng in Mae Hong Son, Ko Mak in Trat en Sapphaya in Chai Nat, erkend door Green Destinations.

De Green Destinations Top 2023 Stories-lijst voor 100 werd eerder deze maand bekendgemaakt tijdens de Green Destinations 2023-conferentie in Estland, waar meer dan 250 afgevaardigden uit meer dan 40 landen duurzame toeristische oplossingen bespraken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.