Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: Russen mogen tot 90 dagen visumvrij blijven, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 16 oktober 2023, tot zondag 22 oktober 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Het Thaise kabinet, onder leiding van de Thaise premier Srettha Thavisin, keurde op 16 oktober 2023 goed dat Russische toeristen maximaal 90 dagen, verhoogd van 30 dagen, een visumvrij programma mogen blijven.

Toeristenexploitanten in Pattaya zeggen bezorgd te zijn over het visumverlengingsprogramma van de Thaise regering voor Russische toeristen, omdat ze vrezen dat dit een toestroom van illegale werknemers zou kunnen veroorzaken die de banen van Thaise mensen zouden kunnen stelen. Operators in Phuket geloven daarentegen dat het programma extra inkomsten voor het land zal opleveren.

2. Het Similan National Park en het Mu Ko Surin National Park in Phang Nga zijn na vele maanden sluiting voor toerisme heropend.

Veel Thaise en buitenlandse toeristen bezochten op de eerste dag na de heropening op zondag (15 oktober) eilanden in beide nationale parken.th).

3. De beruchte verdachte in een jachtzaak op zwarte panters, Premchai Karnasuta, werd goedgekeurd voor strafvermindering en op 17 oktober 2023 vrijgelaten, zonder een EM-apparaat uit te rusten vanwege diabetes.

Op 4 februari 2018 werden Premchai en zijn vrienden gearresteerd bij hun kampvuur in het Thungyai Naresuan Wildlife Sanctuary in Thong Pha Phum, Kanchanaburi, omdat ze op wilde dieren jaagden: 1 zwarte panter, 1 kalij-fazant en 1 blaffend hert.

4. De Thaise premier Srettha Thavisin heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een officieel bezoek aan Thailand volgend jaar.

De reacties op deze uitnodiging waren zeer gemengd op onze sociale mediaplatforms.

5. De Thaise premier Srettha Thavisin heeft erop aangedrongen om alle Thaise arbeiders in Israël die tegen het einde van deze maand, oktober 2023, naar huis willen, te evacueren door meer vluchten uit te voeren.

Het Thaise dodental in Israël is op 30 oktober 22 gestegen tot minstens 2023.

6. Op 21 oktober 2023 was de voormalige Thaise premier, met betrekking tot de zaak van de heer Thaksin Shinawatra, volgens het Ministerie van Justitie een voorbeeldige gevangene en onderging hij momenteel behandeling in het Police General Hospital.

Door de herstelperiode kon men echter slechts maximaal 60 dagen blijven; de deadline was 22 oktober 2023.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.