Thaise arbeiders in Israël aangespoord om te beslissen over terugkeer

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De Thaise regering vraagt ​​Thaise arbeiders in Israël om snel hun plannen voor een terugkeer naar Thailand vast te stellen. Dit komt te midden van Israëls lancering van grondoperaties, omdat veel agentschappen een intensere situatie in de nabije toekomst voorspellen.

Dit maakte Srettha Thavisin bekend na een gesprek met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij gaf aan dat er een capaciteit is om dagelijks ongeveer 800 Thaise burgers te repatriëren. Dit aantal kan worden vergroot. Er ontstaat een uitdaging nu veel werknemers van gedachten veranderen over hun terugkeer, omdat Israëlische werkgevers van plan zijn om op 10 november de lonen te betalen. Bovendien is er sprake van een stijging van de lonen om de werknemers aan te moedigen te blijven werken, wat tot besluiteloosheid onder hen leidt.

Werknemers worden aangespoord snel een beslissing te nemen voordat de situatie verslechtert, wat hun terugkeer mogelijk belemmert. Zodra ze terugkeren, heeft de premier het ministerie van Arbeid opgedragen alle werknemers te steunen. In eerste instantie zal er een hulpbetaling van 15,000 Baht plaatsvinden. Het Ministerie van Landbouw en Coöperaties bereidt werkgelegenheidskansen voor, vooral in de technologie en geavanceerde landbouw, in lijn met hun werkervaring in Israël, en zorgt voor de beschikbaarheid van banen bij hun terugkeer.

Wat betreft de hulp aan Thaise gijzelaars benadrukte de premier dat er op alle fronten inspanningen worden geleverd. De huidige status van de Thaise gijzelaars blijft echter onzeker.

De Israëlische ambassade in Thailand heeft beelden getoond van een recent bezoek aan Thaise arbeiders in Israël door Eli Cohen, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken. De diplomatieke hulpverlening is gericht op het tonen van dankbaarheid en richt zich op het welzijn en de veiligheid van Thaise werknemers in de landbouwsector.

Minister van Buitenlandse Zaken Cohen had een ontmoeting met Thaise arbeiders die hebben bijgedragen aan de bloeiende landbouwsector van Israël. Tijdens het bezoek bedankte hij alle Thaise arbeiders op de Israëlische boerderijen en verzekerde hij de inzet van de Israëlische regering voor hun veiligheid.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.