Vegetarisch festival in Phuket eindigt – FOTOTOUR/VIDEO

Phuket -

Het Phuket Vegetarische Festival eindigde met een miljoen knallers. Volgend jaar is het festival van 3 oktoberrd tot oktober 11th2024.

Maandagavond (23 oktoberrd) was de laatste avond van het Phuket Vegetarisch Festival 2023. Veel Chinese heiligdommen hielden straatprocessies naar Saphan Hin in Phuket Town.

Ze hielden een ritueel om hun goden terug naar de hemel te sturen nadat het festival was afgelopen.

Veel mensen, zowel Thais als buitenlanders, wachtten op het zien van de enorme straatoptocht langs de wegen met naar schatting een miljoen knallers.

Er waren enkele mensen in de optocht die gewond raakten door vuurwerk. Hulpverleners stonden langs de wegen klaar om de noodzakelijke medische behandeling te verlenen.

Volgend jaar wordt vanaf 3 oktober het Phuket Vegetarisch Festival gehoudenrd tot oktober 11th2024.

Gerelateerde artikelen:

De jaarlijkse data van het Phuket Vegetarisch Festival zijn vastgesteld, die negen dagen lang zullen worden gehouden van 15 tot 23 oktober 2023, met veel geplande rituelen, afscheidsrituelen en straatprocessies.

De oorspronkelijke Phuket-vegetariër begon in het Nai Thu-dorp, dat nu in het Kathu-subdistrict, Kathu District, ligt.

Het Phuket Vegetarische festival is officieel begonnen nadat de Go Teng Pole afgelopen weekend werd opgericht.

De eerste dag van de vegetarische festivalstraatprocessie begon gisteren, 16 oktober 2023, bij het Jor Su Kong Naka Chinese Heiligdom in Wichit.

Dag zes van het Phuket Vegetarisch Festival ging verder met een straatprocessie onder leiding van het Bang Neow Chinese Heiligdom in Phuket Town.

Meer dan 2,000 toegewijden namen vandaag, 21 oktober 2023, deel aan de vegetarische straatprocessie van het beroemde Jui Tui Tao Bo Geng-heiligdom.

Ongeveer zestig toegewijden klommen op een hoge, scherpe ladder bij de Chinese heiligdommen van Phuket tijdens het recente Vegetarische Festival.

Het beroemde vuurloopritueel werd gehouden op het Phuket Vegetarisch Festival.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.