Alcoholverkoop verboden vanwege einde van de boeddhistische vastentijd komende zondag

Thailand -

Het einde van de boeddhistische vastentijd valt dit jaar op zondag 29 oktoberth wanneer de verkoop van alcohol landelijk 24 uur lang verboden wordt.

Het einde van de boeddhistische vastentijd, in het Thai ook wel “Awk Phansa” genoemd, valt op de 15e dag van de 11e wassende maan. De dag markeert het einde van het regenseizoen voor monniken die hun retraites van drie maanden zullen beëindigen.

Aan het einde van de boeddhistische vastentijd wordt de verkoop van alcohol gedurende 24 uur landelijk verboden, behalve in belastingvrije winkels op internationale luchthavens, volgens de Alcohol Control Act. Iedereen die de wet overtreedt, krijgt een boete van maximaal 10,000 baht of een gevangenisstraf van maximaal zes maanden, of beide.

Het einde van de boeddhistische vastentijd is een van de vijf belangrijkste boeddhistische dagen: Makha Bucha, Visakha Bucha, Asarnha Bucha en Khao Pansa (begin van de boeddhistische vastentijd).

Het officiële verbod geldt van middernacht tot middernacht, en loopt van zaterdagavond de 28e tot en met zondagavond de 29e/maandagochtend.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.