Vegetarische festivalstraatprocessie gehouden door het oudste Chinese heiligdom van Phuket – FOTOTOUR

Phuket -

De vegetarische straatprocessie op zondag (22 oktober) werd gehouden bij de Kathu Chinese Shrine, het oudste Chinese heiligdom in Phuket.

Het Kathu Chinese Heiligdom is de oorsprong van het Phuket Vegetarische Festival. Het festival begon 198 jaar geleden.

De oorspronkelijke Phuket-vegetariër begon in het Nai Thu-dorp, dat nu in het Kathu-subdistrict, Kathu District, ligt.

De heilige ceremonie van Ew Geng werd gehouden met de negen keizergoden in een processie van het Kathu Chinese heiligdom naar Saphan Hin in de stad Phuket voordat we terugkeerden naar het heiligdom.

Mannelijke en vrouwelijke toegewijden staken hun gezicht met verschillende voorwerpen, zoals scherpe staven en zwaarden, om te laten zien dat ze de last van ongelukkige dingen en slecht karma hadden verlicht van de mensen die langs de weg op hen wachtten. Veel Thais en buitenlanders keken naar de processie.

Sommige van deze foto's waarop lichaamsveranderingen te zien zijn, kunnen verontrustend zijn voor gevoelige kijkers; discretie is geboden.

Gerelateerde artikelen:

De jaarlijkse data van het Phuket Vegetarisch Festival zijn vastgesteld, die negen dagen lang zullen worden gehouden van 15 tot 23 oktober 2023, met veel geplande rituelen, afscheidsrituelen en straatprocessies.

Het Phuket Vegetarische festival is officieel begonnen nadat de Go Teng Pole afgelopen weekend werd opgericht.

De eerste dag van de vegetarische festivalstraatprocessie begon gisteren, 16 oktober 2023, bij het Jor Su Kong Naka Chinese Heiligdom in Wichit.

Dag zes van het Phuket Vegetarisch Festival ging verder met een straatprocessie onder leiding van het Bang Neow Chinese Heiligdom in Phuket Town.

Meer dan 2,000 toegewijden namen vandaag, 21 oktober 2023, deel aan de vegetarische straatprocessie van het beroemde Jui Tui Tao Bo Geng-heiligdom.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.