Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: straatprocessies voor vegetarische festivals en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 16 oktober 2023 tot en met zondag 22 oktober 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Het Phuket Vegetarische festival is officieel begonnen nadat de Go Teng Pole afgelopen weekend werd opgericht.
  2. De eerste dag van de vegetarische festivalstraatprocessie begon gisteren, 16 oktober 2023, bij het Jor Su Kong Naka Chinese Heiligdom in Wichit.

Meer dan 2,000 toegewijden namen vandaag, 21 oktober 2023, deel aan de vegetarische straatprocessie van het beroemde Jui Tui Tao Bo Geng-heiligdom.

Toegewijden staken hun gezicht met verschillende voorwerpen, zoals scherpe staven en zwaarden, om te laten zien dat ze de last van ongelukkige dingen en slecht karma hadden verlicht van de mensen die langs de weg op hen wachtten.

3. Ongeveer zestig toegewijden klommen op hoge scherpe scheermesladders bij de Chinese heiligdommen van Phuket tijdens het recente Vegetarische Festival.

Het beklimmen van scherpe scheermesladders is bedoeld om hun toewijding aan de goden te demonstreren, door te laten zien dat scheermessen hen geen pijn kunnen doen, en om de last van ongelukkige dingen en slecht karma te verlichten van de mensen die naar de rituele ceremonie keken.

4. Wapens en drieënveertig methamfetaminepillen werden gevonden in een Tuk Tuk-taxi in Patong nadat de politie deze willekeurig had doorzocht.

De Tuk Tuk-taxi's werden gevonden met 43 methamfetaminepillen, drie scherpe staven en een kleine hamer.

5. Een man uit Phuket is vanuit Israël veilig aangekomen op de internationale luchthaven van Phuket.

Een man uit Phuket die veilig vanuit Israël op de internationale luchthaven van Phuket aankwam, legde uit hoe hij het overleefde en uiteindelijk Israël verliet.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.