De geestelijke moslimleider van Thailand sterft dagen nadat zijn broer werd doodgestoken

PERSBERICHT:

Na de aankondiging van het Bureau van de Sheikhul Islam met betrekking tot Z.E. Aziz Phitakkumpon, de 18e Sheikhul Islam van het koninkrijk Thailand, die medische behandeling onderging onder koninklijke bescherming in het Chulalongkorn-ziekenhuis en op zondag 22 oktober 2023 terugkeerde naar de genade van Allah , wil het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn diepste medeleven betuigen aan zijn familie en aan de moslimgemeenschap in Thailand bij deze trieste gelegenheid van zijn overlijden. Moge Allah's genade op je rusten in dit moeilijke en sombere moment.

Afgelopen zaterdag viel een 42-jarige man zijn broer, Loh Phitakkumpol, 71, aan met een mes van 50 centimeter lang, waarbij hij hem herhaaldelijk neerstak langs de kant van de weg in het district Sing Nakhon in Songkhla.

De verdachte, Rohim Kongkalimeen, een plaatselijke bewoner die naar verluidt onder invloed van verdovende middelen verkeerde, werd door de politie aangehouden. Helaas overleed Loh aan zijn verwondingen in het Songkhla-ziekenhuis.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.