Thaise premier streeft naar nauwere banden met Saoedi-Arabië

Nationaal—

Op 10 oktober 30 om 21 uur maakte de heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, publiekelijk een ontmoeting bekend met de Thaise ambassadeur in Saoedi-Arabië. De discussies waren gericht op landbouw-, handels- en investeringsaspecten.

Thailand wilde de diplomatieke betrekkingen met Saoedi-Arabië versterken en de internationale handel en investeringen nog verder vergroten.

Saoedi-Arabië had een teken van groeiende welvaart door de handel in petrochemicaliën en olie, die grote investeringsportefeuilles vormden.

Srettha erkende het belang van het bevorderen van investeringen in Thaise megaprojecten zoals elektrische treinprojecten en de voorgestelde ‘Thai Land Bridge’, waarin alle bedrijfssectoren op één lijn moeten staan.

Lees het recente artikel over de Thaise premier die volledige steun geeft aan Saoedi-Arabië als gastheer voor het WK.

Binnen de grenzen van de mogelijkheden zou de Thaise minister van Landbouw en Coöperaties samen met de particuliere sector echter graag een toekomstige discussie over landbouw en veeteelt willen voeren met de particuliere sectoren van Saoedi-Arabië: SALIC en SABIC. Als reactie op het verzoek uit Thailand hebben SALIC en SABIC de uitnodiging met blijdschap verwelkomd en de internationale samenwerking graag ondersteund.

De exacte datum voor de besprekingen is nog niet definitief.

SABIC is een van de grootste producenten van landbouwchemicaliën ter wereld, waaraan het Thaise particuliere bedrijfsleven regelmatig steun verleent.

Srettha gaf ook commentaar op de grote steun van het particuliere bedrijfsleven in Saoedi-Arabië en probeerde een nauwere relatie met hen op te bouwen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.