Uit onderzoek blijkt dat de meeste Thais het niet eens zijn met latere sluitingstijden van uitgaansgelegenheden

nationaal —

Volgens de bevindingen van de recente Nida Poll-enquête verzetten de meeste Thaise burgers zich tegen het idee van de regering om de sluitingstijden van het nachtleven van het land te verlengen van 2 uur tot 4 uur.

Het onderzoek, uitgevoerd door het National Institute of Development Administration, bekend als Nida Poll, vond plaats van 17 tot 19 oktober. De bevindingen zijn gebaseerd op telefonische interviews met 1,310 Thaise mensen in het hele land, van 20 jaar en ouder, die verschillende opleidingsniveaus, beroepen en inkomens vertegenwoordigen.

Het onderzoek was bedoeld om de mening van Thaise mensen over de Thaise economie te verzamelen Plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de wettelijke sluitingstijden van uitgaansgelegenheden met twee uur te verlengen, zodat ze tot 4 uur open kunnen zijn, in een poging de economie te stimuleren.

Uit het onderzoek, dat op 22 oktober werd gepubliceerd, bleek dat ongeveer 41.76% van de 1,310 respondenten van mening was dat uitgaansgelegenheden zich aan de bestaande sluitingstijd van 2 uur moesten houden, omdat het niet te laat in de nacht is. Omgekeerd zei slechts 23.66% dat ze tot 4 uur open zouden moeten blijven, maar alleen in gebieden die populair zijn bij toeristen.

Bovendien suggereerde 8.32% dat locaties vóór 2 uur zouden moeten sluiten, en 4.35% verklaarde dat nachtelijke uitgaansgelegenheden in Thailand helemaal niet zouden mogen bestaan. Ondertussen zegt 17.56% dat de sluitingstijden van uitgaansgelegenheden in het hele land om 4 uur moeten zijn.

Van de respondenten geeft echter een kleine meerderheid, namelijk 55.65%, aan nog nooit een uitgaansgelegenheid te hebben bezocht, terwijl de rest aangeeft dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Wat betreft de frequentie van hun bezoeken in de afgelopen twaalf maanden, verklaarde 57.66% van degenen die uitgaansgelegenheden hadden bezocht dat ze het afgelopen jaar helemaal niet waren geweest. Ondertussen zei 33.22% dat ze af en toe gingen, 4.13% bezocht één keer per maand, 2.58% ging één keer per week, 2.07% bezocht drie tot vijf dagen per week en 0.34% ging elke dag.

Op de vraag of ze geloofden dat het verlengen van de openingstijden van uitgaansgelegenheden de inkomsten uit toerisme tijdens de economische neergang zou vergroten, uitte 54.43% van alle respondenten twijfel, terwijl 44.27% geloofde dat dit wel het geval zou zijn. De overige 1.30% had geen mening of was niet geïnteresseerd.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.