Toegewijden klimmen op de scheerladder bij de Chinese heiligdommen van Phuket – FOTOTOUR/VIDEO

Phuket -

Ongeveer zestig toegewijden klommen op een hoge, scherpe ladder bij de Chinese heiligdommen van Phuket tijdens het recente Vegetarische Festival.

Op zaterdagavond (21 oktoberst), werd een scherp klimritueel met scheermesjes gehouden bij het Bang Neow Chinese Heiligdom aan de Phuket Road in Talad Yai in Phuket Town en bij het Sam Kong Chinese Heiligdom aan de Yaowarad Road in Sam Kong, Rassada.

Er waren meer dan 40 toegewijden die op de hoge scheermesladder met 72 treden klommen bij de Bang Neow Chinese Shrine en ongeveer 20 toegewijden bij de Sam Kong Chinese Shrine.

Het beklimmen van scherpe scheermesladders is bedoeld om hun toewijding aan de goden te demonstreren, door te laten zien dat scheermessen hen geen pijn kunnen doen, en om de last van ongelukkige dingen en slecht karma te verlichten van de mensen die naar de rituele ceremonie keken.

Gerelateerde artikelen:

De jaarlijkse data van het Phuket Vegetarisch Festival zijn vastgesteld, die negen dagen lang zullen worden gehouden van 15 tot 23 oktober 2023, met veel geplande rituelen, afscheidsrituelen en straatprocessies.

Het Phuket Vegetarische festival is officieel begonnen nadat de Go Teng Pole afgelopen weekend werd opgericht.

De eerste dag van de vegetarische festivalstraatprocessie begon gisteren, 16 oktober 2023, bij het Jor Su Kong Naka Chinese Heiligdom in Wichit.

Dag zes van het Phuket Vegetarisch Festival ging verder met een straatprocessie onder leiding van het Bang Neow Chinese Heiligdom in Phuket Town.

Meer dan 2,000 toegewijden namen vandaag, 21 oktober 2023, deel aan de vegetarische straatprocessie van het beroemde Jui Tui Tao Bo Geng-heiligdom.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.