ASEAN trekt bod voor WK 2034 in en steunt Saoedi-Arabië

Nationaal—

De ASEAN-regio trok zich terug als kandidaat-gastheer van het FIFA Wereldkampioenschap voetbal 2034. De heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, gaf volledige steun aan Saoedi-Arabië als gastheer voor het WK.

Eerder boden Thailand en andere Aziatische landen zich aan om het WK te organiseren en Thailand deed onderzoek naar de omstandigheden op de ASEAN-top in Muang Thong Thani, Bangkok, Thailand.

Saoedi-Arabië maakte echter publiekelijk bekend dat het van plan was het WK te organiseren, en als gevolg daarvan waren de kansen voor de ASEAN-landen duidelijk afgenomen.

De De Asian Football Confederation (AFC) stemde ook voor Saoedi-Arabië en verzocht de ASEAN-landen om zich te verenigen in de steun aan Saoedi-Arabië als gastheer van de FIFA Wereldbeker 2034.

“Mohammed bin Salman, de leider van Saoedi-Arabië, had Thailand om steun gevraagd voor het WK en een aankomend Expo-evenement in 2030 en behandelde Thailand met goede vriendschap. Hij is blij om Saoedi-Arabië te steunen”, aldus Srettha.

OAlleen Egypte en Griekenland hadden zich als co-hosts aangemeld tegen Saoedi-Arabië.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.