UPDATE: Inwoner van Phuket die uit Israël thuiskwam, legt uit hoe hij overleefde

Phuket -

Een man uit Phuket die veilig vanuit Israël op de internationale luchthaven van Phuket aankwam, legde uit hoe hij het overleefde en uiteindelijk Israël verliet.

Ons vorige verhaal:

Het Thalang-districtshoofd, de heer Bancha Tanuin, vertelde dat op vrijdag 20 oktober aan de Phuket Expressth), verwelkomden ze de heer Natthaphorn Hongsa op het vliegveld.

Nu voor de update:

De heer Natthaphorn, 25, vertelde de Phuket Express. “Ik woonde vlakbij de Gazastrook. Sinds het begin van de oorlog met Hamas deze maand zijn ik en mijn vrienden ontsnapt uit waar we woonden nadat een van de drie muren in de buurt van ons was aangevallen.”

“Ik had niets anders bij me dan de kleren die ik droeg. Andere bezittingen, waaronder mijn mobiele telefoon, zijn meegenomen of verloren. Gelukkig zijn we aan Hamas ontsnapt en hebben we ons vele dagen verborgen gehouden totdat Israëlische soldaten ons uit het gebied hielpen. Ze brachten ons en enkele Thaise arbeiders naar een schuilplaats op ongeveer 30 kilometer van het oorlogsgebied. Ik kon met niemand contact opnemen, ook niet met mijn familie”, legde de heer Natthaphorn uit.

“Sommige Thaise arbeiders die nog mobiele telefoons hadden, zagen op Facebook het nieuws dat Thailand vliegtuigen zou sturen om Thaise arbeiders op te halen. We verzamelden geld om een ​​voertuig te huren om ons naar een hotelopvang in Tel Aviv te brengen voordat ik veilig thuiskwam. Hierna laat mijn familie mij niet terugkeren naar Israël”, voegde de heer Natthaphorn eraan toe.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.