Phuket vergroot het vertrouwen van toeristen in veiligheid voorafgaand aan het hoogseizoen

PERSBERICHT:

De gouverneur van Phuket, Sophon Suwannarat, hield een bijeenkomst met provinciale bestuurders en vertegenwoordigers van 27 consulaten. Ze bespraken maatregelen om de veiligheid te garanderen van internationale bezoekers die tijdens dit hoogseizoen naar Thailand reizen.

Het beleid van de Thaise regering legt de nadruk op het genereren van inkomsten uit toerisme. Als gevolg hiervan zijn er verschillende voorzieningen geboden om toeristen van alle achtergronden en landen te huisvesten. De veiligheidsnormen zijn verhoogd, waaronder de inzet van geavanceerde AI op het gebied van de volksgezondheid, rampenbestrijding en verkeersveiligheid.

De politie is ook zeer alert en houdt toezicht op belangrijke punten zoals luchthavens, landcontroleposten en zeehavens, evenals op de belangrijkste toeristische stranden. Er worden misdaadbestrijdingsoperaties en noodhulpoefeningen in winkelcentra gehouden.

Buitenlandse toeristen worden via hun respectievelijke consulaten aangespoord om de wet strikt te volgen. Daarnaast zijn CCTV-camera's en drones ingezet voor verkeersbeheer, gekoppeld aan de alarmcentrale 191 en de Marine Police Region 3, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd en het vertrouwen wordt gewekt voor toeristen die naar Phuket gaan.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.