Thaise activisten dreigen de ziekenhuiskamer van Thaksin binnen te vallen als gezondheidsgegevens niet worden vrijgegeven

nationaal —

Een groep activisten, die zichzelf het 'Netwerk van studenten en mensen die Thailand hervormen' noemen, dreigde de ziekenhuiskamer van de voormalige premier van Thailand, Thaksin Shinawatra, te bestormen om te verifiëren of hij echt ziek is.

Ondanks de twijfelachtige wettigheid van deze stap heeft de groep onder leiding van de heer Phichit Chaimongkol op woensdag 18 oktober een petitie ingediend bij het Ministerie van Justitie, waarin zij er bij het ministerie op aandrong te stoppen met het verlenen van vermeende privileges aan de gedetineerde premier.

De heer Phichit beweerde dat het ministerie van Justitie Thaksin naar verluidt een voorkeursbehandeling geeft door hem toe te staan ​​voor een ongewoon lange periode in de Premium Ward van het Police General Hospital te verblijven, terwijl hij eigenlijk in de gevangenis zou moeten zitten.

Volgens de heer Phichit heeft deze actie het rechtssysteem van Thailand ondermijnd. Hij voegde eraan toe dat als het ministerie niet ingaat op de eisen van zijn groep, waaronder dat Thaksin onmiddellijk naar de gevangenis terugkeert, zijn behandeling niet buiten de gevangenis verlengt en een mensenrechtenorganisatie toestaat de gezondheid van Thaksin te controleren, zijn groep naar de premiumafdeling zal gaan waar Er wordt aangenomen dat de voormalige premier verblijft om te verifiëren of hij ziek genoeg is om zijn verblijf daar te rechtvaardigen.

De 74-jarige Thaksin zou zich in de Premium Ward op de 14e verdieping van het Police General Hospital bevinden vanwege vermeende gezondheidsproblemen. Zijn verblijf in het ziekenhuis werd onlangs ook verlengd vanwege een recente operatie in verband met een niet bekendgemaakte gezondheidstoestand.

Niettemin loopt de externe behandeling van Thaksin in het ziekenhuis vandaag af. Het ministerie van Justitie is verantwoordelijk voor het overwegen van een nieuwe verlenging.

Een recente foto waarop Thaksin voor medische behandeling werd gebracht, werd op de Thaise sociale media streng onder de loep genomen, zoals we hier hebben besproken.

Ondertussen hebben de Thaise gevangenisautoriteiten voortdurend verklaard dat de medische toestand van Thaksin werd onthuld of het toestaan ​​dat activisten zijn status bevestigen, schendt de Thaise medische privacywetgeving, zoals we hier hebben besproken.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/