Inwoner van Phuket komt veilig thuis uit Israël

Phuket -

Een man uit Phuket is vanuit Israël veilig aangekomen op de internationale luchthaven van Phuket.

Het Thalang-districtshoofd, de heer Bancha Tanuin, vertelde dat op vrijdag 20 oktober aan de Phuket Expressth), verwelkomden ze de heer Natthaphorn Hongsa op het vliegveld.

De heer Natthaphorn komt oorspronkelijk uit Maikhao, Phuket. Hij was een van de vele Thaise arbeiders die in Israël werkten en getroffen werden door de huidige oorlog tussen Hamas daar.

Natthaphorn is een van de tien geïdentificeerde inwoners van Phuket die in Israël werkten. Hij is echter de enige van de tien die terug in Phuket is aangekomen. De rest van hen wilde niet terugkomen omdat ze het gevoel hebben dat ze nog steeds veilig zijn of dat de monetaire en financiële voordelen van werken in Israël groter zijn dan de risico's.

Gerelateerde artikelen:

De Thaise premier Srettha Thavisin heeft erop aangedrongen om alle Thaise arbeiders in Israël die tegen het einde van deze maand, oktober 2023, naar huis willen, te evacueren door meer vluchten uit te voeren.

De Thaise premier Srettha Thavisin gaf een interview in Peking, China, en zei dat hij bedroefd was door het nieuws over de dood van een andere Thaise staatsburger in Israël, aangezien het dodental nu op 30 staat.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.