Tot nu toe hebben ruim 21 miljoen internationale toeristen Thailand bezocht in 2023

nationaal —

Thailand ontving dit jaar in de periode januari tot en met 21 oktober 16 miljoen internationale toeristen, wat ruim 882 miljard baht aan toeristische inkomsten genereerde.

In exacte cijfers registreerde het land sinds begin 21,019,800 2023 buitenlandse aankomsten. Deze aankomsten pompten 882.45 miljard baht in de economie, meldde minister van Toerisme en Sport Sudawan Wangsuphakijkosol.

De afgelopen week is het aantal Europese toeristen met 6.71 procent toegenomen, of met 5,227 extra mensen, vergeleken met de week ervoor. Dit wordt toegeschreven aan het begin van het hoogseizoen, waarbij luchtvaartmaatschappijen het aantal vluchten voor toeristen uit de Europese regio beginnen op te voeren.

Vorige week (9 – 15 oktober) zag Thailand 470,299 internationale toeristen, of gemiddeld ongeveer 67,186 per dag. Dit vertegenwoordigt een daling van 5.56 procent ten opzichte van de voorgaande week.

Mevrouw Sudawan meldde dat Maleisische toeristen vorige week voorop liepen met 74,233 aankomsten, een stijging van 2 procent. China volgde met 61,094 bezoekers, maar dit betekende een daling van 18.64 procent. India was de volgende met 30,170 aankomsten, een daling van 11.32 procent. Zuid-Korea telde 27,264 bezoekers, een daling van 11.31 procent. Ten slotte registreerde Rusland 22,018 aankomsten, wat wijst op een daling van 2.88 procent.

Hopelijk zal het aantal Russische toeristen een stijging zien als gevolg van de maatregelen van de overheid vrij visumbeleid dat begint op 1 november, zei de minister.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Noot van de redactie: foto's tonen het recente Vegetarische Festival in Phuket, een populaire toeristische attractie.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/