Minister Puangpet wijst niet-geverifieerde claims tegen premier af

PERSBERICHT:

In reactie op de circulerende geruchten heeft minister Puangpet Chunlaiad, verbonden aan het kabinet van de premier, zijn bezorgdheid geuit over misleidend nieuws rond premier Srettha Thavisin.

Ze benadrukte dat het huidige gemak waarmee informatie via sociale media wordt verspreid, bepaalde individuen in staat stelt valse verhalen te verspreiden zonder de nodige verificatie.

Dergelijke verhalen, zo legde ze uit, zijn doelbewust in elkaar gezet, zoals blijkt uit het recente bezoek van de premier aan de Volksrepubliek China. Tijdens deze reis nam hij deel aan het derde Belt and Road Forum for International Cooperation, waar hij contact maakte met diverse bedrijfsleiders en investeerders en tegelijkertijd de diplomatieke banden verstevigde. Bepaalde facties interpreteerden dit bezoek echter verkeerd, waardoor de misvattingen verder verspreid werden.

Minister Puangpet drong er bij het publiek op aan om onderscheidingsvermogen te tonen alvorens informatie online te delen of te plaatsen. Ze benadrukte het belang van het begrijpen van de onderliggende bedoelingen achter dergelijk nieuws en waarschuwde ervoor zich niet door een handjevol individuen te laten beïnvloeden.

Ter afsluiting van haar opmerkingen stond de minister in voor de oprechte inspanningen van premier Srettha en zijn team om de natie vooruit te helpen en het welzijn van haar burgers te verhogen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.