Chinese en Thaise leiders bouwen nauwere betrekkingen op tijdens bijeenkomst in Peking

Nationaal—

Op 19 oktober 2023 hielden de Thaise premier, de heer Settha Thavisin, en de president van de Volksrepubliek China, Xi Jinping, een diplomatieke bijeenkomst in Peking, China.

Beide leiders benadrukten de langdurige vriendschap en samenwerking tussen Thailand en China als nauwe verwanten, en noemden zichzelf de ‘Broederschap’.

Settha en de Chinese leider Xi benadrukten het strategische en hechte karakter van de Thais-Chinese betrekkingen, waarbij ze voortdurende uitwisselingen op hoog niveau bevorderden en een sterke basis voor hun diplomatieke banden koesterden. Settha bood president Xi een uitnodiging aan voor een bezoek ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de formele diplomatieke betrekkingen in 2025, die in Thailand zal plaatsvinden om de betrekkingen tussen de twee landen verder te versterken.

Tijdens de bijeenkomst hebben beide partijen verschillende belangrijke kwesties besproken. Settha benadrukte het belang van toerisme als een beleid dat snelle voordelen kan opleveren tijdelijke visumvrijstellingen voor Chinese staatsburgers.
Settha betuigde ook zijn medeleven met de Chinese toeristen die omkwamen en gewond raakten het schietincident Siam Paragon, waarbij de nadruk wordt gelegd op de volledige steun van de Thaise regering aan de slachtoffers en de vervolging van de dader.

Bovendien benadrukte Settha het belang van het waarborgen van de veiligheid van internationale toeristen en stelde hij discussies voor over wederzijdse visumvrijstellingen.
Op het gebied van veiligheidssamenwerking bevestigde China zijn partnerschap met Thailand om transnationale misdaden uit te roeien die beide landen treffen, waaronder cybercriminaliteit, telefoonfraude, mensenhandel en drugshandel.Ing.


Na de ontmoeting met president Xi begaf Settha zich naar Riyad, Saoedi-Arabië, voor de inaugurele top tussen de ASEAN en de Arabische Staten, om tussen 20 en 21 oktober 2023 verder deel te nemen aan diplomatieke besprekingen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/