De Thaise premier dringt erop aan alle Thaise arbeiders in Israël te evacueren

Thailand -

De Thaise premier Srettha Thavisin heeft erop aangedrongen om alle Thaise arbeiders in Israël die tegen het einde van deze maand, oktober 2023, naar huis willen, te evacueren door meer vluchten uit te voeren.

Premier Srettha nam eerder deze week deel aan een bijeenkomst in het Rapid Response Center: RRC op het ministerie van Buitenlandse Zaken over de crisis in Israël.

Premier Srettha zei: “Het Thaise dodental in Israël is gestegen tot minstens 28 mensen met 16 gewonden en 17 worden gegijzeld. Per dag moeten we 200 tot 400 Thaise mensen evacueren die momenteel vastzitten. De evacuatiesituatie is momenteel niet goed en we moeten zo snel mogelijk zijn.”

“Deze maand zullen er 32 gevechten zijn van verschillende luchtvaartmaatschappijen voor 5,700 Thais. Het is echter nog steeds niet genoeg, want er zijn ruim 7,000 Thai die terug naar huis willen. Het aantal neemt dagelijks toe, nu Thais ter plekke willen vertrekken.”

“Ongeveer 400 feitelijk dakloze of ontheemde Thais kunnen in het opvangcentrum van de Thaise ambassade in Israël verblijven, wat een goed aantal is. Vluchten voor evacuatie zijn echter niet voldoende. Er zijn momenteel twee manieren voor evacuatie: directe vluchten van Israël naar Thailand en ten tweede andere vluchten die stoppen in de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië en Cyprus voordat ze overstappen op andere vluchten naar Thailand.” concludeerde Srettha.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.