De Thaise regering wil dagelijks 600 Thais uit Israël evacueren

PEKING (NNT) – De Thaise premier Srettha Thavisin gaf een interview in Peking, China, en zei dat hij bedroefd was door het nieuws over de dood van een andere Thaise staatsburger in Israël, aangezien het dodental nu op 30 staat.

In het licht hiervan werkt de regering samen met alle relevante partijen om de evacuatie van Thaise arbeiders in het door oorlog getroffen gebied te versnellen.

Premier Srettha zei: “Momenteel kunnen we gemiddeld 400 Thaise mensen per dag laten vliegen en we verwachten dat dit aantal zal toenemen tot 600 mensen per dag. We hebben er vertrouwen in dat we eind deze maand alle Thaise mensen die een terugkeer hebben aangevraagd, kunnen helpen.”

De Thaise premier riep de besluiteloze Thais ook op om voor hun veiligheid nu een beslissing te nemen, aangezien de situatie waarschijnlijk zal aanslepen.

“Ik wil dat de Thais in Israël nu een beslissing nemen en naar huis komen. De overheid is er klaar voor en zal haar best doen om mensen zo snel en veilig mogelijk te vervoeren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal samenwerken met de ambassade om vluchten aan te bieden om Thaise mensen naar een veilig gebied te brengen voordat ze terug naar het land worden gevlogen”, aldus premier Srettha.

Premier Srettha had een ontmoeting met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN), António Guterres, en leiders van vele landen. Iedereen uitte zijn bezorgdheid over de escalatie van het geweld in Israël en sprak de hoop uit dat het conflict eerder dan later zou eindigen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.