Zeeschildpad vrijgelaten nadat hij vastzat in het afval in Krabi

Krabi-

Een gewonde zeeschildpad die vastzat in het afval op het eiland Lanta in Krabi is na behandeling vrijgelaten in de zee in Trang.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat op woensdag (18 oktober)th) lieten ze de eerder gewonde Olive Ridley-zeeschildpad weer los in zee. De zeeschildpad werd twee maanden geleden levend gevonden op het Klong Dao-strand in het subdistrict Sala Dan.

Hij is 20 centimeter lang, 28 centimeter breed en weegt 1.6 kilogram. Toen het voor het eerst werd ontdekt, werd er afval gevonden rond de schildpad die moeite had met zwemmen en de schildpad had een geïnfecteerde wond.

De schildpad werd twee maanden behandeld en herstelde. Er is een tracking-microchip in de zeeschildpad geïnstalleerd voordat deze in Trang weer in zee werd vrijgelaten.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.