UPDATE: Phuket Road Safety Centre inspecteert gebied van fataal vegetarisch festivalongeluk

Phuket -

Een team van het Phuket Road Safety Centre inspecteerde het toneel nadat een sedan afgelopen weekend op een vegetarisch festivalterrein in Phuket Town was neergestort, waarbij één dode en vele gewonden vielen.

Onze eerdere verhalen:

Eén persoon werd ter plekke dood verklaard, terwijl ten minste zeven mensen gewond raakten nadat een sedan enkele dagen voor de officiële lancering van het festival het vegetarische festivalterrein in Phuket Town binnendrong.

Een vrouwelijke bestuurder van een Mercedes-Benz sedan wordt beschuldigd van roekeloos rijgedrag met de dood tot gevolg nadat ze enkele dagen voor de officiële start van het evenement op een beroemd vegetarisch festivalterrein in Phuket Town was neergestort.

Nu voor de update:

Op maandag (16 oktoberth) vertelde het veiligheidsinspectieteam aan de Phuket Express dat er vorige week één dode was gevallen en dat in totaal tien mensen gewond raakten bij het ongeval. Ze inspecteerden het gebied om een ​​oplossing te vinden om meer verkeersongevallen in vergelijkbare gebieden te voorkomen.

De Phuket Express merkte op dat er veel andere wegen zijn opgezet met eetkraampjes voor het vegetarische festival, zoals op Yaowarad Road in Samkong Rassada nabij het Lim Hu Tai Su Chinese heiligdom, op Phuket Road in Bang Neow nabij het Bang Neow-heiligdom. , en op Pattaya Road nabij de In Lor Rong nabij het Chinese heiligdom Sui Bon Tong in Phuket Town.

De drie wegen zijn echter geen eenrichtingswegen zoals de Ranong Road waar het ongeval gebeurde.

De verdachte van het dodelijke ongeval wordt naar verluidt nog steeds geconfronteerd met meerdere juridische aanklachten, maar beweert nog steeds dat ze een medisch noodgeval had in de vorm van een duizeligheid die de oorzaak was van de tragische gebeurtenis.

Het feit dat de weg open was voor verkeer ondanks tientallen eetkraampjes en veel voetgangers die goederen kochten, werd op sociale media sterk bekritiseerd, merkt The Phuket Express op. Stadsbestuurders wezen er ter verdediging op dat het evenement nog niet officieel was begonnen en dat de weg tijdens de normale festivaluren gesloten zou zijn.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.