De politie houdt een actieve schiettraining in het winkelcentrum in Phuket

Phuket -

De politie van Regio 8 hield een actieve schiettraining in een beroemd warenhuis in Phuket.

De training vond plaats op maandag 16 oktoberth) op de eerste verdieping van het warenhuis Central Floresta Phuket. De training werd gelanceerd door de commandant van de provinciale politie van Phuket, generaal-majoor Sermpan Sirikong.

De training werd aangekondigd aan de mensen in het winkelcentrum om ervoor te zorgen dat niemand in paniek zou raken.

De oefening werd uitgevoerd met een acteur die een verdachte speelde die een pistool het warenhuis binnen droeg.

In de wet stond de acteur-verdachte geen huiszoeking toe voordat hij deed alsof hij mensen in het winkelcentrum neerschoot. Eén persoon raakte gewond en één werd gegijzeld tijdens de wet.

De politie van Wichit werd op de hoogte gebracht van het incident voordat ze snel ter plaatse arriveerden. Als onderdeel van de wet werd de verdachte 'doodgeschoten' en werd een gijzelaar gered.

Gerelateerd artikel:

Bij een kritiek incident in de Siam Paragon Mall in Bangkok heeft de politie een 14-jarige Thaise jongen gearresteerd die verdacht wordt van een schietpartij waarbij twee doden vielen en minstens vijf anderen gewond raakten.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.