Stock Exchange of Thailand waarschuwt voor investeringsfraude

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De Stock Exchange of Thailand (SET) heeft een waarschuwing gegenereerd over een vervalste pagina die verband houdt met het project ‘Collaboration Against Investment Fraud’.

Deze schijnpagina maakt op onwettige wijze gebruik van de naam SET, het logo, afbeeldingen van de gebouwen, portretten van leidinggevenden, evenals foto's van opmerkelijke persoonlijkheden en beroemdheden uit de markt.

Het motief is om individuen te misleiden zodat ze de authenticiteit ervan geloven en hen te misleiden om persoonlijke gegevens te verstrekken.

SET bevestigt dat noch zij, noch haar partners in het initiatief genaamd “Collaboration Against Investment Fraud” of “ร่วมมือจับปลอมหลอกลงทุน – in het Thais” enige connectie hebben met deze frauduleuze pagina.

Als iemand dus een pagina tegenkomt die beweert verbonden te zijn met het project en vraagt ​​om acties die leiden tot het delen van informatie of activa, wordt hij of zij geadviseerd om aan te nemen dat het om oplichting gaat.

Voor eventuele twijfels of verdere informatie over het fraudeprogramma kunnen individuen de website “set.or.th” bezoeken of toegang krijgen tot verschillende sociale mediakanalen van de SET, waaronder contact opnemen met het SET Contact Center op 0 2009 9999.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.