Vegetarische straatprocessies in Phuket beginnen

Phuket -

De eerste dag van de vegetarische festivalstraatprocessie begon gisteren, 16 oktober 2023, bij het Jor Su Kong Naka Chinese Heiligdom in Wichit.

Maandag (16 oktoberth) was de tweede dag van het Phuket Vegetarisch Festival, maar is de eerste dag van de vegetarische straatoptocht. De eerste straatprocessie vertrok vanaf het Chinese heiligdom Jor Su Kong Naka.

De heilige ceremonie van Ew Geng werd gehouden met de negen keizergoden in de processie van het Jor Su Kong Naka-heiligdom naar Saphan Hin in de stad Phuket voordat we terugkeerden naar het heiligdom.

Mannelijke en vrouwelijke toegewijden staken hun gezicht met verschillende voorwerpen, zoals scherpe staven en zwaarden, om te laten zien dat ze de last van ongelukkige dingen en slecht karma hadden verlicht van de mensen die langs de weg op hen wachtten. Veel Thais en buitenlanders keken naar de processie.

Vandaag (17 oktober) was er een straatoptocht langs het Chinese heiligdom Guan Tae Goon in Sapam en het Chinese heiligdom Sam Pai Gong of het Chinese heiligdom Bang Koo in Koh Kaew.

Gerelateerde artikelen:

De jaarlijkse data van het Phuket Vegetarisch Festival zijn vastgesteld, die negen dagen lang zullen worden gehouden van 15 tot 23 oktober 2023, met veel geplande rituelen, afscheidsrituelen en straatprocessies.

Het jaarlijkse Phuket Vegetarisch Festival wordt vanaf komend weekend negen dagen lang gehouden. Dit jaar vindt het festival plaats van 15 tot en met 23 oktober 2023.

Het Phuket Vegetarische festival is officieel begonnen nadat de Go Teng Pole afgelopen weekend werd opgericht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.