Gemengde reacties op Russische toeristen die langer in Thailand mogen blijven

nationaal —

Toeristenexploitanten in Pattaya zeggen bezorgd te zijn over het visumverlengingsprogramma van de Thaise regering voor Russische toeristen, omdat ze vrezen dat dit een toestroom van illegale werknemers zou kunnen veroorzaken die de banen van Thaise mensen zouden kunnen stelen. Operators in Phuket geloven daarentegen dat het programma extra inkomsten voor het land zal opleveren.

Het Thaise kabinet, onder leiding van premier Srettha Thavisin, heeft maandag goedgekeurd dat Russische toeristen maximaal 90 dagen (van 30 dagen) in Thailand mogen verblijven. visumvrij programma.

Het nieuwe programma, bedoeld om het aantal Russische toeristen tijdens het hoogseizoen te stimuleren, begint op 1 november 2023 en eindigt op 30 april 2024.

Als reactie op deze ontwikkeling deelden toeristenexploitanten in Pattaya hun zorgen en stelden dat het programma zou kunnen leiden tot een toename van het aantal illegale werknemers.

Thanet Supornsahasrungsi, voormalig voorzitter van de Chon Buri Tourism Council en groepsdirecteur van Sunshine Hotels and Resorts, uitte zijn bezorgdheid dat de vrijstelling zou kunnen leiden tot een toename van illegale werknemers uit Rusland, wat mogelijk gevolgen zou kunnen hebben voor Thaise reisleiders.

Hij legde uit dat, aangezien de meeste Thaise gidsen geen Russisch spreken, er een kans bestaat dat sommige Russen het visumvrije programma zouden misbruiken om naar Thailand te komen om illegaal als gids of chauffeur in de toeristische sector te werken.

Het zou ook gemakkelijker zijn voor internationale bedrijven om hun eigen geïmporteerde personeelsleden uit Rusland in dienst te nemen of genomineerden te gebruiken, zei de heer Thanet.

Aan de positieve kant zijn de toeristenexploitanten op Koh Samui en Phuket echter van mening dat Thailand meer zal profiteren van het verlengde verblijf van Russische toeristen.

Ratchaporn Poolsawadee, voorzitter van de Tourism Association van Koh Samui, merkt op dat deze stap toeristen voor langdurig verblijf en externe werknemers uit Rusland zal aantrekken, wat een impuls zal geven aan de lokale economie.

Hoewel er geïsoleerde gevallen kunnen zijn waarin Russen betrokken zijn bij illegale activiteiten zoals het organiseren van rondleidingen of het opzetten van bedrijven met Thaise genomineerden, zijn dergelijke gevallen relatief klein vergeleken met de bredere vraag naar lokale producten en diensten, zei hij.

Op dezelfde manier verwacht Phuket een stijging van de uitgaven van toeristen, aangezien de post-Covid-trends een voorkeur voor langere verblijven laten zien. De autoriteiten moeten echter waakzaam blijven tegen illegale bedrijven die misbruik maken van dit voorrecht.

Op 15 oktober 2023 reisden 1.03 miljoen Russische toeristen naar Thailand, en de Tourism Authority of Thailand (TAT) mikt op 1.47 miljoen tegen het einde van het jaar. TAT overweegt ook “Hub and Hook”-pakketten om Russische toeristen aan te moedigen secundaire bestemmingen vanuit belangrijke hubs te verkennen, om zo hun verblijf in Thailand verder te verlengen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/