Belangrijkste nationale Thailandverhalen van de afgelopen week: Thaise arbeiders komen thuis uit Israël, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 9 oktober 2023, tot zondag 15 oktober 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. De tweede aardobservatiesatelliet van Thailand, bekend als THEOS-2, werd op 9 oktober 2023 de ruimte in gelanceerd door een VEGA-draagraket vanaf het lanceerplatform Guyana Space Center in Frans-Guyana, Zuid-Amerika.

Eerder stond de lancering van de satelliet op 7 oktober gepland, maar er waren systemische problemen met bepaalde onderdelen van de apparatuur. Daarom werd de lancering van de satelliet uitgesteld.

2. De gezochte voormalige burgemeester van Pattaya en voormalig Thaise minister van Cultuur, de heer Itthiphol Khunpluem, werd gearresteerd op de luchthaven Suvarnabhumi nadat hij vanuit Cambodja in Thailand was aangekomen.

Itthiphol wordt beschuldigd van vermeende corruptiegerelateerde aanklachten in verband met het Waterfront Condo-project in Pattaya, een al lang bestaande witte olifant op de Bali Hai Pier.

3. Eerste groep Thaise arbeiders in Israël die naar huis terugkeert.

Ruim 1,400 Thaise personen hebben hun voornemen uitgesproken om naar huis terug te keren vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas.

4. Een Zweedse ‘zakenman’ werd met vier geweren en meer dan 200 kogels gevonden in een huis op het eiland Samui, zegt de Thaise politie.

De immigratiechef van Surat Thani, kolonel Suppakorn Pankosol, verklaarde tegenover de Thaise pers dat veel van de online berichten van de verdachte ook andere buitenlanders leken te bedreigen.

5. Aanstaande vrijdag 13 oktober is het zeven jaar geleden dat Zijne Koninklijke Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX) overleed, die in 2016 vredig overleed.

Evenementen ter gelegenheid van Nawamindra Maharaj Day of Koning Rama de 9e Memorial Day worden de hele dag gehouden, met vanochtend een reeks activiteiten op de ceremoniële grond van Sanam Luang (สนามหลวง) in Bangkok.

Het lange weekend bracht veel eerbetoon aan de Grote Rama IX.

6. Nog een slachtoffer op de Siam PaEr werd melding gemaakt van een schietpartij met ragon nadat hij tien dagen in coma in een ziekenhuis had gelegen.

Mevrouw Penpiwan Mitthampitak was een van de slachtoffers. Rust in vrede.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.