Thailand tekent MOU met Chinese media ter voorkoming van cybercriminaliteit

PERSBERICHT:

Minister verbonden aan ambtenaar van premier Puangpet Chunlaiad bereidt zich voor op de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU) met grote Chinese mediagroepen om samen te werken bij het voorkomen van nepnieuws, cybercriminaliteit en callcenteroplichting.

Van 18 tot 20 oktober zal minister Puangpet de Volksrepubliek China bezoeken om een ​​MOU te ondertekenen over samenwerking op het gebied van massamedia en informatie tussen de Government Public Relations Department (PRD) en de China Media Group (CMG). Dit was dezelfde gelegenheid toen premier en minister van Financiën Srettha Thavisin een officieel bezoek brachten aan de Volksrepubliek China, op uitnodiging van China.

Puangpet zei dat Thailand en China in het verleden op verschillende aspecten betrekkingen en samenwerking hebben gehad. Op 11 oktober 2023 had ze een ontmoeting met ZE de heer Han Zhiqiang, de ambassadeur van de Volksrepubliek China in Thailand, om zaken te bespreken die van wederzijds belang zijn voor de Thaise en Chinese regeringen, waaronder het aanpakken van nepnieuws, het bestrijden van cybercriminaliteit en het aanpakken van de aanhoudend probleem van oplichting via callcenters.

Wij zijn het erover eens dat Thaise en Chinese media moeten samenwerken en nieuws moeten delen om schade als gevolg van bovengenoemde problemen te voorkomen. Tijdens dit officiële bezoek aan de Volksrepubliek China zal zij in gesprek gaan met de heer Shen Haisong, directeur en hoofdredacteur van CMG, om richtlijnen op te stellen voor de samenwerking tussen de twee landen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.