Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: het vegetarische festival begint en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 9 oktober 2023 tot en met zondag 15 oktober 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Drie Tuk Tuk-taxichauffeurs werden beschuldigd van lichamelijke mishandeling nadat ze een Saoedi-Arabische toerist in Patong hadden aangevallen vanwege een geschil over taxikosten.

De drie Tuk Tuk-taxichauffeurs worden beschuldigd van lichamelijke mishandeling en hebben naar verluidt de misdaad toegegeven.

2. Een Thaise man werd dood aangetroffen met meerdere steekwonden voor een hotel in de buurt van een uitgaansgelegenheid in Phuket Town.

Een medewerker van een uitgaansgelegenheid werd gearresteerd nadat hij naar verluidt een klant had doodgestoken in Phuket Town.

Arnon vertelde de politie dat het hele incident uit zelfverdediging was en dat het niet zijn bedoeling was meneer Wiroon te vermoorden.

3. Het jaarlijkse Phuket Vegetarisch Festival wordt vanaf komend weekend negen dagen lang gehouden. Dit jaar vindt het festival plaats van 15 tot en met 23 oktober 2023.

Het Phuket Vegetarische festival is officieel begonnen nadat de Go Teng Pole afgelopen weekend werd opgericht.

Het is weer die tijd van het jaar!

4. Phuket Immigration heeft richtlijnen aangekondigd voor Israëlische toeristen die momenteel niet naar huis kunnen terugkeren vanwege de aanhoudende oorlog tegen Hamas in hun land.

5. Eén persoon werd ter plekke dood verklaard, terwijl ten minste zeven mensen gewond raakten nadat een sedan enkele dagen voor de officiële lancering van het festival het vegetarische festivalterrein in Phuket Town binnendrong.

Een vrouwelijke bestuurder van een Mercedes-Benz sedan wordt beschuldigd van roekeloos rijgedrag met de dood tot gevolg nadat ze enkele dagen voor de officiële start van het evenement op een beroemd vegetarisch festivalterrein in Phuket Town was neergestort.

Het evenement zorgde voor enorme kritiek omdat de weg open was, ook al was het evenement nog niet officieel begonnen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.