Brand in gebouw in Phuket-stad alarmeert bewoners – VIDEO

Phuket -

Een brand in een gebouw aan een hoofdweg in Phuket Town alarmeerde bewoners vlak voor afgelopen weekend.

Brandweerlieden van de gemeente Phuket City werden vrijdag (13 oktober) op de hoogte gebracht van de brandth) middag om 3 uur in een herenhuis aan de Thep Krasattri Road in het subdistrict Talad Yai, district Mueang Phuket.

Brandweerlieden met drie brandweerauto's en lokale nieuwspagina 'Newshawk Phuket' kwamen ter plaatse en zagen veel witte rook uit het gebouw nabij de ingang van het Phuket Technical College komen.

De politie van Phuket City zei dat het gebouw van buitenaf was afgesloten omdat er niemand in het gebouw was, dat ook een plaatselijke supermarkt is. Brandweerlieden braken de glazen deur aan de voorkant kapot, maar de brand woedde op de tweede verdieping en was niet bereikbaar vanaf de eerste verdieping.

Brandweerlieden gebruikten vervolgens een ladder om naar de tweede verdieping te klimmen door een glazen raam aan de zijkant van het gebouw te breken. Het duurde ongeveer tien minuten voordat de brand onder controle was. Er waren geen gewonden.

De exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzocht door de politie van Phuket City.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.