Meer dan 200,000 meth-pillen, 80 kilogram crystal meth en 200 wapens in beslag genomen tijdens politieoptreden in regio 8

Phuket -

Meer dan 200,000 methamfetaminepillen, 80 kilo crystal methamfetamine en 200 wapens werden in twee weken tijd in beslag genomen tijdens repressie tegen de misdaad in het noorden van Zuid-Thailand.

Luitenant-generaal Surapapong Thanomjit, de politiecommandant van Regio 8 gevestigd in Phuket, onthulde aan de pers dat vanaf 25 septemberth tot oktober 11thIn 2023 hebben zij in totaal 1,635 verdachten aangehouden. In totaal werden 208 wapens, 289,104 methamfetaminepillen, 80 kilogram crystal methamfetamine, 2.9 gram heroïne en 4.18 gram ecstasy in beslag genomen.

Luitenant-generaal Surapapong vertelde de Thaise media dat het harde optreden vooral bedoeld was voor de veiligheid van toeristen, omdat er meer Chinese en Kazachse toeristen op bezoek kwamen vanwege een visumvrijstellingsregeling en tijdens het beroemde Phuket Vegetarische Festival.

Voor de context:

Het jaarlijkse Phuket Vegetarisch Festival wordt vanaf komend weekend negen dagen lang gehouden. Dit jaar vindt het festival plaats van 15 tot en met 23 oktober 2023.

Het gratis visumbeleid van de Thaise overheid voor Chinese en Kazachstaanse toeristen is bekrachtigd in de Royal Gazette en op dinsdag 19 september gepubliceerd.

Phuket verwelkomt toeristen uit China in het visumvrijstellingsprogramma van Thailand.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.