UPDATE: Vrouw aangeklaagd voor roekeloos rijgedrag met de dood tot gevolg nadat een ongeval op een vegetarisch festival in Phuket één persoon doodde

Phuket -

Een vrouwelijke bestuurder van een Mercedes-Benz sedan wordt beschuldigd van roekeloos rijgedrag met de dood tot gevolg nadat ze enkele dagen voor de officiële start van het evenement op een beroemd vegetarisch festivalterrein in Phuket Town was neergestort.

Ons vorige verhaal:

Eén persoon werd ter plekke dood verklaard, terwijl ten minste zeven mensen gewond raakten nadat een sedan enkele dagen voor de officiële lancering van het festival het vegetarische festivalterrein in Phuket Town binnendrong.

Nu voor de update:

De plaatsvervangend hoofdluitenant-kolonel Sarawut Chotsuwan van Phuket City vertelde The Phuket Express dat er één dode en in totaal tien gewonden waren, waaronder de Mercedes Benz-chauffeur die nu publiekelijk wordt geïdentificeerd als mevrouw Aroon Thongsarn, 62.

Mevrouw Aroon vertelde de politie van Phuket City dat ze tijdens het rijden duizelig werd voordat ze per ongeluk het gaspedaal in plaats van de rem trapte, wat het ongeval veroorzaakte.

Een plaatselijk ziekenhuis heeft de resultaten van haar alcoholbloedtest nog niet bekendgemaakt. In dit stadium wordt ze echter beschuldigd van roekeloos rijgedrag, met schade, verwondingen en de dood tot gevolg, merkte kolonel Sarawut op.

Mevrouw Aroon heeft niet onmiddellijk een pleidooi afgelegd, maar lijkt vast te houden aan haar verklaring dat ze lijdt aan een medische noodsituatie die tot het incident heeft geleid.

Het incident heeft ook geleid tot aanhoudende klachten op sociale media met de vraag waarom de weg nog steeds open was voor verkeer, zelfs eenrichtingsverkeer, terwijl er weinig ruimte was en veel verkopers al vegetarische gerechten verkochten. Ambtenaren van Phuket hebben op dit moment niet formeel op de vragen gereageerd, behalve dat het festival nog niet officieel was begonnen ten tijde van het ongeval, maar dat wanneer het festival wordt geopend, de weg zal worden afgesloten voor verkeer en alleen toegankelijk zal zijn voor voetgangers.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.