Twee wilde olifanten dood geëlektrocuteerd door een elektrisch hek in Surat Thani

Soerat Thani —

Twee wilde olifanten in de provincie Surat Thani werden geëlektrocuteerd toen ze in contact kwamen met een elektrisch hek opgericht door een durian-boomgaardboer in de omgeving.

De ongelukkige olifanten, geschat op 20 tot 25 jaar oud en nog eens 30 tot 35 jaar oud, werden op 12 oktober om 11 uur dood aangetroffen in het Tai Rom Yen Nationaal Park in het Zuid-Thaise district Kanchanadit, Surat Thani. BEN.

Het lokale dierenartsteam ontdekte beide olifanten op een weg na een telefoontje van omwonenden. De dieren waren vrouwelijk en mannelijk en wogen respectievelijk 3.5 en 2.5 ton. Bij beiden waren er draden rond hun koffers verstrikt die waren verbonden met een nabijgelegen huis waar een man woonde die alleen werd geïdentificeerd als Jaroon, 43. De politie van Surat Thani bracht hem binnen voor ondervraging.

De eigenaar van de Thaise durian-boomgaard beweerde tegenover de politie dat hij een elektrische afrastering rond zijn boomgaard had geplaatst om deze tegen wilde dieren te beschermen, maar dat hij deze zelden activeerde. Op de avond van 11 oktober, rond 6 uur, zei Jaroon dat hij de elektriciteit had aangezet.

Later, rond 11 uur op dezelfde dag, hoorde hij de luide kreten van olifanten, maar durfde hij zijn huis niet te verlaten om op onderzoek uit te gaan. Het was pas op 00 oktober om 6 uur toen hij op pad ging om twee overleden olifanten op de weg te ontdekken.

Volgens de heer Pornchai Sitthikesorn, waarnemend directeur van het Conservation Area Management Office, is het gebied vanuit het park legaal aan Jaroon toegekend voor landbouwdoeleinden, in overeenstemming met het beleid van de regering. Het is echter mogelijk dat hij nog steeds wordt aangeklaagd op grond van de Wildlife Protection Act voor het toebrengen van schade aan de olifanten.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.